Семинар:

"НОВ ЗАКОН ЗА МАРКИТЕ И ГЕОГРАФСКИТЕ ОЗНАЧЕНИЯ" - 19 септември 2019 г., гр. София, Парк хотел Витоша


Семинар:

На семинара ще бъде разгледан проекта на нов Закон за марките и географските означения, приет от Народното събрание на първо четене на 27 юни.

Приемането на нов ЗМГО се налага във връзка с въвеждането в националното законодателство разпоредбите на Директива (ЕС) 2015/2436 на Европейския парламент и на Съвета от 16 декември 2015 г. за сближаване на законодателствата на държавите членки относно марките.

На семинара ще бъдат представени промените в държавните регистри на марките и географските означения.

Разгледани ще бъдат също така и промените в правилата за колективни, сертификатни и международни марки и промените в абсолютните и относителните основания за отказ на регистрация на марка.

Ще бъдат дискутирани промените в опозиционното производство, в режима на заличаване на регистрацията на марки, промените в сроковете и други процесуални правила.

Сред темите на семинара са и промените в процедурите по разглеждане на спорове и в реда за защита на правата върху марки и географски означения.

Семинарът ще завърши с разглеждане на практически казус по темата.Лектор на семинара е:

Адв. БИЛЯНА АНГЕЛОВА – представител по индустриална собственост, съдружник в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.” и старши правен експерт към Фондация „Право и Интернет".

 


Такси за участие в семинара:


225 лв. за един участник и 195 лв. за участник при двама или повече участници 

(върху посочените цени ще бъде начислен ДДС).Таксата за участие включва:
лекционни и презентационни материали  по посочените теми, консултации с лектора, възможност за разглеждане и решаване на собствени казуси, обяд в ресторанта на хотел “Парк хотел Витоша”, 1 кафе-пауза, помощни принадлежности.На всички участници в семинара ще бъде издаден Сертификат за преминато специализирано обучение в областта на марките и географските означения!Срокът за регистрация за участие в семинара е до 16 септември 2019 г.


Файлове:


PDFПрограма-Нов ЗМГО - 19.09.19

PDFПредставяне на лектора
Регистрация
 • shoutbox

  Николай Коцев

  Ръководител звено Администрация в ОББ Интерлийз

  "Семинарът беше много полезен, изключително съм удовлетворен от представянето на лекторите! С удоволствие бих посетил отново семинар, организиран от Expert Events!" 

  shoutbox

  Галя Илиева

  Енерго-про

  "Темите на семинара бяха много добре подбрани. Лекторите представиха на високо експертно ниво своите презентации. Практическите примери които се представиха, бяха много полезни на нашата дейност. Организацията на събитието беше повече от отлична!"

 • shoutbox

  Адриана К. Спасова

  Управител на EQE Control

  "Семинарът беше направен навреме за дискусия, във връзка с промените в законодателството. Обсъдиха се много практически казуси. Лекторите бяха изключително атрактивни и превърнаха и най-сухата материя в ожесточен дебат!”

  shoutbox

  Борислава Петрова

  Началник отдел в Интернешънъл Асет Банк

  "Доволна съм от участието си в семинара! Темата за Кредитния мениджмънт беше разгледана всеобхватно, като напълно отговаряше на нуждите на банката. Оценявам участието си в семинара като много полезно!"

.
Партньори: