Обучение:

"НОВАТА ДИРЕКТИВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА ОТНОСНО АВТОРСКОТО ПРАВО В ЦИФРОВИЯ ЕДИНЕН ПАЗАР" - 3 юни 2019 г., гр. София, х-л "BW Premier Collection City"


Обучение:

По време на обучението ще бъде представена новата Директива на Европейския парламент и на Съвета за авторското право в цифровия единен пазар. Ще бъдат разяснени очакваните стъпки за имплементиране разпоредбите на Директивата в българското законодателство.

Ще бъде обърнато внимание на новите изключения от авторското право и правилата за справедливи възнаграждения на авторите и артистите-изпълнители.

Ще бъдат представени и основните моменти в Директивата за онлайн предаванията на излъчващите организации и препредаването на телевизионни и радиопрограми - принципът на "страна по произход".

На семинара ще бъдат разяснени правилата за задължително колективно управление при предоставяне на услуги по препредаване и уреждане на правата при разпространението на програми чрез технологията "direct injection".

По време на обучението ще бъдат представени и последните промени в Закона за авторското право и сродните му права.

Ще бъде направен и
общ преглед на нормативната уредба на авторското право в България и по-специално разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права и Закона  за радиото и телевизията. Ще бъде представена и актуална административна и съдебна практика във връзка със защитата на авторските права.

По време на обучението ще бъде направен и анализ на практиката на Съда на ЕС по отношение на авторското право в дигиталната среда.


Лектори на семинара са:

МАРИЯ СТОЕВА - Старши юрисконсулт в дирекция „Авторско право и сродните му права“  към Министерство на културата

ГИНКА ХРИСТОВА – адвокат, председател на Международен правен център – ILAC, външен affiliate преподавател към Hаrvard University


Такси за участие в семинара:


245 лв. за един участник и 215 лв. за участник при двама или повече участници 

(върху посочените цени ще бъде начислен ДДС).


Таксата за участие включва: лекционни и презентационни материали  по посочените теми, консултации с лекторите, възможност за разглеждане и решаване на собствени казуси, обяд в ресторанта на хотел “BW Premier Collection City”, 2 кафе-паузи, помощни принадлежности.


На всички участници в семинара ще бъде издаден Сертификат за преминато специализирано обучение в областта на авторското право.

Срокът за регистрация за участие в семинара е до 29 май 2019 г.


Файлове:


PDFПрограма-Авторско право-03.06.2019

PDFПредставяне на лекторите
Регистрация
 • shoutbox

  Николай Коцев

  Ръководител звено Администрация в ОББ Интерлийз

  "Семинарът беше много полезен, изключително съм удовлетворен от представянето на лекторите! С удоволствие бих посетил отново семинар, организиран от Expert Events!" 

  shoutbox

  Милена Филипова

  Старши юрисконсулт в Уникредит Булбанк

  "Много съм доволна от участието си в семинара! Лекторите се справиха много добре и оправдаха очакванията на присъстващите!"

 • shoutbox

  Адриана К. Спасова

  Управител на EQE Control

  "Семинарът беше направен навреме за дискусия, във връзка с промените в законодателството. Обсъдиха се много практически казуси. Лекторите бяха изключително атрактивни и превърнаха и най-сухата материя в ожесточен дебат!”

  shoutbox

  Валентина Планкова

  Директор дирекция "Кредитиране" в International Asset Bank

  "Много съм доволна от участието си в събитието, като научих много полезни факти за инвестиционния процес във ВЕИ. Организацията беше блестяща! Положително оценявам експертните мнения, които лекторите представиха и ще се радвам да посетя ваши събития отново!"

.
Партньори: