Семинар:

“РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ. МЕДИАЦИЯ. СТРЕС И СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕСА” – 27 - 29 октомври 2016 г., гр. Велинград, х-л “Камена”.


Семинар:

Семинарът има за цел да предостави на участниците в него базисни знания и умения за справяне с основните категории конфликти, както и да запознае аудиторията с преодоляването на стресовите състояния, които съпътстват сблъсъка между опонентите. Идеята на обучението е участниците не само да са в състояние да управляват собственото си поведение в конфликтни ситуации, така че да извлекат ползата, която разрешаването им предполага, но и да водят другите, некомпетентни в конфликт-мениджмънта, по посока на взаимната полза, а не към враждебно и увреждащо поведение.

 

На семинара ще бъдат разгледани основните стилове на поведение в конфликтни ситуации и зоната на приложение на всеки един от тях. Участниците ще тестват себе си за водещ и съпътстващ стил. В подходящо подбрани симулации ще имат възможност да изпробват и други, нетипични за тях стилове и да обогатят своето поведение с различни от обичайните им подходи.   

 

В семинара ще бъдат разгледани основните типове конфликти и алгоритмите за тяхното разрешаване. Ще бъдат засегнати: конфликти, породени от психологическа несъвместимост, междукултурни конфликти, конфликти на интересите, конфликти на убежденията, междугрупови конфликти. Ще бъдат представени и упражнени в казуси,  симулации и игри стратегии за разрешаването им. Участниците ще имат възможност да преживеят и на практика да изпитат ефективността на отделните методики за справяне с различните конфликти.

 

Медиацията при разрешаване на конфликти представлява преход към умения за напреднали. Идеята на тази част от семинара е получените в базисната подготовка познания върху алгоритмите за разрешаване на конфликти да бъдат внесени от медиатора в отношенията между опоненти в конфликтна ситуация – отговорна и рискова роля. За да бъде тя успешно изиграна са необходими знания, такт, увереност, началото на които ще постави настоящото обучение и които по-нататък ще бъдат затвърдени и доразвити в индивидуалната практика на всеки един.

 

На семинара ще бъде отделено място и на така наречените копинг-стратегиистратегии за справяне със стреса, породен от конфликта. Това наситено с негативни емоции и понякога непоносимо състояние изисква разбиране и правилен подход за преодоляването му. Участниците ще обогатят своите умения за разбиране и справяне със стреса както у себе си, така и у партньори, клиенти, опоненти.

 

Участниците ще получат предварително книжка в обем от около 30-40 страници, съдържаща описание на различните техники, алгоритми и стратегии на поведение в конфликтни ситуации, така че да могат предварително да се запознаят с разискваната на семинара проблематика. Нея те ще могат да ползват и когато семинарът приключи и почувстват нужда да се припомнят материала, за да го прилагат в практиката си

 

Семинарът е насочен към личната и професионалната сфера на всекиго в процеса на общуване с околните. Подходящ е за управление на отношенията с колеги, с висшестоящи или с подчинени. Важен е за туширане на конфликтите във взаимоотношенията търговец-клиент. Обслужва общуването учител-ученик. И не на последно място връзките между членовете на семейството или при случайно възникнали конфликти с непознати. Обучението е част от бизнес етикета в сферата на поведение в конфликтни ситуации.ЛЕКТОР на семинара е проф. САВА ДЖОНЕВ - доктор на психологическите науки, консултант по организационно развитие, мениджмънт и управление на човешките ресурси, преподавател в СУ „Кл. Охридски” и НБУ, заместник председател на Дружеството на психолозите в България.


Таксата за участие в семинара е в размер на 385 лв. за участник при настаняване в двойна стая (посочената цена е крайна). Таксата за участие включва:

  • Лекционни материали по темите на семинара
  • Книжка по посочените теми
  • Консултации с лектора
  • Канцеларски принадлежности
  • Издаване на Сертификат за преминатия курс
  • 2 нощувки със закуски в х-л “Камена”
  • 1 обяд
  • 2 вечери
  • 4 кафе-паузи
  • Дискотечна програма в ресторанта на х-л “Камена”на 28 октомври
  • Ползване на външен и вътрешен минерален басейн с ежедневна подмяна със свежа минерална вода от извора, вътрешно джакузи с минерална вода, сауна, парна баня, топли релаксиращи легла, контрастен басейн, фитнес


За настаняване в единична стая доплащането е в размер на 45 лв.


Срокът за регистрация за участие в семинара е до 19 октомври 2016 г.
 

 


Файлове:


PDFПредставяне на семинара

PDFПрограма-Разрешаване на конфликти. Медиация. Справяне със стреса -Велинград

PDFПредставяне на лектора
Регистрация
 • shoutbox

  Валентина Планкова

  Директор дирекция "Кредитиране" в International Asset Bank

  "Много съм доволна от участието си в събитието, като научих много полезни факти за инвестиционния процес във ВЕИ. Организацията беше блестяща! Положително оценявам експертните мнения, които лекторите представиха и ще се радвам да посетя ваши събития отново!"

  shoutbox

  Адриана К. Спасова

  Управител на EQE Control

  "Семинарът беше направен навреме за дискусия, във връзка с промените в законодателството. Обсъдиха се много практически казуси. Лекторите бяха изключително атрактивни и превърнаха и най-сухата материя в ожесточен дебат!”

 • shoutbox

  Борислава Петрова

  Началник отдел в Интернешънъл Асет Банк

  "Доволна съм от участието си в семинара! Темата за Кредитния мениджмънт беше разгледана всеобхватно, като напълно отговаряше на нуждите на банката. Оценявам участието си в семинара като много полезно!"

  shoutbox

  Здравко Николов

  Ръководител Проекти в Windkraft Simonsfeld

  "Удовлетворен съм от участието си в семинара, темите които се разискваха бяха актуални, интересни и полезни! Радвам се че имахме възможност да задаваме въпроси по отношение практиката на проектите, като на всички тях беше отговорено компетентно! В свободното време лекторите дискутираха акценти от темите, което е от значение за нашата практика."

.
Партньори: